Go-to-Guide til implementering af velfærdsteknologier til mennesker med demens

Interrreg-projektet Demantec, som Aabenraa Kommune er en del har, har undersøgt, hvordan man kan forbedre livskvaliteten for mennesker med demens, deres pårørende og plejepersonalet ved at implementere og videreudvikle eksisterende velfærdsteknologier. Det har nu resulteret i en en go-to-guide til implementering.

Indhold

    - En implementeringsproces består af en række læringer, evalueringer og justeringer hen ad vejen – det er er så at sige en iterativ proces og det kræver et tæt samarbejde samt tid og prioritering fra både plejehjem og virksomhed”, lyder det fra Kirsten Springborg, projektkoordinator for velfærdsteknologi fra Aabenraa Kommune og projektpartner i Demantec.

    På baggrund af både behovsafdækning, analyse og test og evaluering af de to teknologier Life-Manager og IntelligentCARE på tyske og danske plejehjem anbefaler Syddansk Sundhedsinnovation at dele implementeringsprocessen op i 7 faser. Faserne beskriver en længere rejse som virksomheden og plejecentret skal deltage i, for at sikre den optimale og bæredygtige implementering af velfærdsteknologi i en demenskontekst.

    Læs mere: Go-to-Guide til successfuld og bæredygtig implementering af velfærdsteknologier til mennesker med demens


    Demantec er et tværregionalt samarbejde mellem partnere i Danmark og Tyskland, hvor virksomheder, forskere og sundhedsprofessionelle fra plejehjem og hjemmeplejen deler ideer og viden om behov og teknologiske muligheder i relation til demens. Målet er at forbedre livskvaliteten for mennesker med demens, deres pårørende og plejepersonalet ved at justerer, tilegne og videreudvikle eksisterende teknologier baseret på konkrete udfordringer forbundet med demens. Samarbejdet er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Syddansk Vækstforum. Læs mere på demantec.eu